PREDSTAVITEV KNJIŽICE ZNANJA

V DUTS Škofja Loka smo v smučarski sezoni 2015/16 kot eni izmed prvih v Sloveniji uvedli Knjižico znanja. Knjižica je plod dela in večletnih izkušenj naših učiteljev smučanja, ki so podkovani na pedagoškem in športnem področju. S kombinacijo teh dveh področij smo pripravili učinkovit učni pripomoček, ki je vodilo nam, učiteljem smučanja, v pomoč vam, staršem ter spodbuda otrokom.

Z osvajanjem snežink otroka dodatno motiviramo za šport, ki nam je najbolj pri srcu in lahko tako veliko učinkoviteje predamo naše znanje na otroka, starši pa boste na ta način lahko spremljali napredek svojega otroka. S pomočjo knjižice bo učitelj smučanja lažje ocenil stopnjo znanja otroka, ki ga uči, in tako zmanjšal možnost napačne ocene. Velikokrat se zgodi, da otrok zaradi poletne smučarske neaktivnosti in novega okolja, ki ga prinese tečaj smučanja, potrebuje nekaj časa, da se ponovno privadi. V sistemu, ki je uveljavljen pri skupinskih tečajih v Sloveniji, preverjamo znanje otroka prvi dan na tečaju, ko lahko zaradi prej omenjenih težav napačno ocenimo otroka. Pri tem nam je knjižica v veliko pomoč, saj lahko z njo in videnim pravilno ocenimo stopnjo znanja otroka.

 

Ker je varnost na smučišču ena izmed najbolj pomembnih zadev, smo pripravili tudi dodatno snežinko, namenjeno temu, da otroka naučimo pravilnega in varnega obnašanja na smučišču.

 

S Knjižico znanja med drugim pridobite tudi 10-odstotni popust pri tečaju smučanja, saj cenimo, da se vračate k nam. Ko otrok osvoji modro snežinko, lahko v šoli ali vrtcu v programih Sonček ali Krpan označijo dodatno nalogo smučanje.

 

  • BELA SNEŽINKA: osvajajo jo otroci, ki so prvič na smučeh in se s smučmi šele spoznavajo.
  • MODRA SNEŽNIKA: namenjena je otrokom, ki že imajo nekaj smučarskega znanja, ampak še niso povsem samostojni.
  • RDEČA SNEŽINKA: otroci začnejo spoznavati druge tehnike smučanja, s katerimi lažje premagujejo večje strmine, naučijo se pa tudi, čemu služijo palice.
  • ČRNA SNEŽINKA: za otroke, ki so smučarsko dobro podkovani, izvajamo različne dodatne koordinacijske naloge za izboljšanje ravnotežja, reakcij in nadzora smuči.

 

Ne pozabimo: smučanje je živa stvar, ki se nenehno spreminja in se lahko vedno znova kaj naučimo – tako otroci kot tudi učitelji smučanja!

knjizica_znanja_smucar_koncna

knjizica_znanja_smucar_koncna2